Εξοικονόμιση κατ οίκων 2017-04-05T17:22:31+00:00

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΩΣ 70% ΓΙΑ ΜΟΝΩΣΗ & ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Επωφεληθείτε Από Την Επιδότηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόγραμμα Εξοικονόμησης Κατ Οίκον

Το διάστημα αυτό που πλέον λίγοι έχουν να διαθέσουν χρήματα για εργασίες βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισης του σπιτιού τους, ακόμα και αν τελικά είναι οικονομικά απόλυτα συμφέρουσες και αναγκαίες. Τέτοιες εργασίες είναι σίγουρα η μόνωση ταράτσας και η εξωτερική θερμομόνωση, καθώς και οι δύο τους (μεμονωμένα ή συνδυαστικά) προσφέρουν εξοικονόμηση χρημάτων, βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο και εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.

Σε αυτό το πρόβλημα λοιπόν έρχεται να δώσει λύση το πρόγραμμα επιδότησης εξοικονόμηση κατ’ οίκον, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον σας δίνει σημαντική επιδότηση, ώστε να αναβαθμίσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, εξοικονομώντας χρήματα αλλά και ενέργεια, με αποτέλεσμα να κάνετε τελικά καλό στην τσέπη σας, αλλά και το περιβάλλον.

Γνωρίζετε πως μπορείτε να πάρετε επιδότηση ως και 70%;

Ποια ήδη κατοικιών δικαιούνται επιδότησης;

Στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον μπορούν να ενταχθούν όλες οι μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, καθώς και τα μεμονωμένα διαμερίσματα (χωρίς επιπλέον προϋπόθεση) που πληρούν και τα δυο κριτήρια που ακολουθούν:

 1.  Βρίσκονται σε περιοχές με μέγιστη τιμή ζώνης (δηλ. χαμηλότερη ή ίση) των 2.100 €/τ.μ.
 2.  Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ, δηλαδή τη στιγμή αυτή είναι εντελώς ενεργοβόρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το εξοικονόμηση κατ οίκον, ενώ και στις πολυκατοικίες όσοι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια. Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

Τα οφέλη από το πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον είναι τεράστια, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, για αυτό και οι αιτήσεις για το πρόγραμμα παραμένουν αμείωτες, και αυτό τον καιρό έχουν φτάσεις τις 2.000 την εβδομάδα! Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 90.000 αιτήσεις σε τράπεζες για υπαγωγή στο εξοικονόμηση κατ οίκον. Όσον αφορά τις εκταμιεύσεις, οι μισές από τις αιτήσεις που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον έχουν λάβει προκαταβολή δανείου, ενώ για τις υπόλοιπες έχει γίνει ολική εκταμίευση.

Πόσα χρήματα επιδότησης μπορείτε να πάρετε;

Καταρχήν οι κλίμακες επιδότησης του προγράμματος εξοικονόμησης κατ οίκον φαίνονται στην εικόνα:

Σε κάθε περίπτωση το μέγιστο ποσό που μπορείτε να πάρετε ανά ιδιοκτησία από το εξοικονόμηση κατ οίκον είναι 15.000€ με Φ.Π.Α.

Μάλιστα για το υπόλοιπο ποσό, για το οποίο δεν χρηματοδοτείστε από το εξοικονόμηση κατ οίκον, προβλέπεται δυνατότητα λήψης δανείου διάρκειας 4 με 6 ετών, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, με δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών (δηλαδή εμάς) μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή σας. Με την υπαγωγή στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οικον παρέχεται προκαταβολή 40% του προϋπολογισμού της αίτησης.

Για να μπείτε στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις τροποποιήσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου.

Επιπλέον, καλύπτεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250€ χωρίς Φ.Π.Α.

Για παράδειγμα λοιπόν, έστω ότι έχετε οικογενειακό εισόδημα 35.000€, για εργασίες προϋπολογισμού 10.000€, συνάπτετε 5ετες δάνειο ύψους 6.500€ και λαμβάνετε επιχορήγηση το υπόλοιπο ποσό των 3.500€.

Η δόση του δανείου σας καθορίζεται στα 110€, ενώ οι τόκοι που θα επιβαρυνθείτε για την περίοδο 1/1/2016 -1/7/2017 είναι 80€.

Φυσικά μπορείτε τα χρήματα που είναι επιπλέον της χρηματοδότησης του προγράμματος εξοικονόμησης κατ οίκον, να τα δώσετε χωρίς να πάρετε δάνεια.

Ποιες δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε και να εντάξετε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης εξοικονόμηση κατ οίκον;

 1. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εξωτερική θερμομόνωση (θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων) του κτηρίου, συμπεριλαμβανομένης της στέγης και της πιλοτής, καθώς επίσης και τη μόνωση ταράτσας. Περιλαμβάνονται ακόμα και οι πιθανές πρόσθετες εργασίες (όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή), επεμβάσεις στη στέγη, (όπως αντικατάσταση κεραμιδιών) κλπ.Σε μια τυπική κατασκευή η εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol eXternal μειώνει τις απώλειες ενέργειας ενός αμόνωτου τοίχου μέχρι και 90%, πρακτικά συνεπάγεται μείωση κατανάλωσης ενέργειας από 30% έως και 50%, σε συνδυασμό με θερμομόνωση ταράτσας με Durosol μπορείτε να έχετε ένα μετρήσιμο όφελος εξοικονόμησης ενέργειας άνω του 65% .Πρακτικά μειώνονται οι καταναλώσεις πετρελαίου και ρεύματος για μείωση θερμοκρασίας (ψύξη) πάνω από 65%, δηλαδή για 100m² κατοικήσιμης επιφάνειας σε αμόνωτη μονοκατοικία στην αττική με κατανάλωση 3000 λίτρα πετρελαίου, περίπου 3000€, εξοικονομούμε 1950€ το χρόνο. Η ανάλογη δόση για 6ετές δάνειο με 70% επιδότηση και προϋπολογισμό 9000€ μέσω του εξοικονόμηση κατ’ οίκον, είναι μόλις 37,5€/μήνα ή 450€/χρόνο.ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1950 – 450 = 1500 €/χρόνο (με τιμή πετρελαίου στο 1€/λίτρο)
 2. Αντικατάσταση των κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, συμπεριλαμβανομένων της εξώπορτας του κτηρίου, των κουφωμάτων του κλιμακοστασίου, τα παντζούρια, τα ρολά, τις τέντες κτλ.
 3. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. Εδώ περιλαμβάνονται διαδικασίες όπως η αντικατάσταση εξοπλισμού του λεβητοστασίου και του δικτύου διανομής, η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης και άλλα.Σημείωση: Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων δεν απαιτείται αδειοδότηση, ούτε καν έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα πρέπει να τοποθετηθούν θετικά και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας;

Όχι. Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ρητά πως χωρίς καμία επιπλέον προϋπόθεση, μπορεί κάθε μεμονωμένο διαμέρισμα πολυκατοικίας να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οικον.

Ως πότε μπορώ να καταθέσω την αίτησή μου;

Δεν υπάρχει κανένας σαφής χρονικός περιορισμός, μετά τη λήξη του οποίο θα λήξει το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οικον. Ωστόσο, καλό είναι να βιαστείτε και να κάνετε την αίτησή σας άμεσα, καθώς έχει γίνει σαφές πως όταν τελειώσουν τα προς διάθεση χρήματα θα σταματήσει και η αποδοχή αιτήσεων, και όπως είδατε παρακάτω, ο αριθμός των αιτήσεων είναι σταθερά υψηλός. Για αυτό λοιπόν μην αργείτε! Αν θέλετε να ενημερωθείτε πληρέστερα για το πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οίκον, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 574 74 74 ή στο sales@fragoulakis.gr

Ποια είναι τα στάδια για να συμμετάσχω στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον;

Σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει η οικονομική προέγκριση του από κάποιο υποκατάστημα τραπέζης, κατά την οποίο η τράπεζα θα ελέγξει αν θα εγκρίνει την ένταξή σας στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον. Σε αυτό το στάδιο απαιτείται η ταυτότητά σας, το τελευταίο εκκαθαριστικό από την Εφορία, το Ε1 και απόδειξη μισθοδοσίας, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκκαθαριστικά σημειώματα των τελευταίων 2 ετών.

Εφόσον η τράπεζα είναι θετική στο πρώτο βήμα και ολοκληρωθεί η προέγκριση, ειδοποιήστε ότι πλέον μπορείτε να μπείτε στο πρόγραμμα και να συνεχίσετε στα επόμενα βήματα.

Εδώ λοιπόν, πρέπει να καλέσετε τον ενεργειακό επιθεωρητή να βγάλει το ενεργειακό πιστοποιητικό και εν συνεχεία να σας προτείνει παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας του.

Επίσης πρέπει παράλληλα να συμπληρώσετε την αίτηση, έχοντας τα εξής δικαιολογητικά:

 • Οικοδομική άδεια της κατοικίας
 • Πρόσφατο ΕΤΑΚ ή Ε9
 • Εκκαθαριστικό της εφορίας
 • Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
 • Το έντυπο παρεμβάσεων που έχει συντάξει ο ενεργειακός επιθεωρητής, μαζί με οικονομικές προσφορές από εργολάβους προμηθευτές, αντίγραφο της ταυτότητας και τέλος
 • Yπεύθυνη δήλωση για την αποδοχή των όρων του προγράμματος και την ορθότητα των στοιχείων που έχετε υποβάλει.

Την αίτηση αυτή την καταθέτετε στην τράπεζα και μετά την έγκρισή της, λαμβάνετε την πρώτη προκαταβολή, ενώ με την ολοκλήρωση των εργασιών και την έκδοση του δευτέρου ενεργειακού πιστοποιητικού, εκταμιεύεται πλέον το σύνολο του ποσού του προγράμματος.

Η Εταιρεία Μας Είναι Μέλος

Είμαστε μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εταιριών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης, Συνδέσμου  Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιά.

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Πάρτε προσφορά για τις μονώσεις σας ή επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι πάντα στην διάθεση σας.

ΟΝΟΜΑ *
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΟΝΩΣΗΣ Μ2
ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ
EMAIL
ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΘΕΜΑ

ΜΗΝΥΜΑ