ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Συστήματα για Μονώσεις Ταρατσών, Θερμομόνωση & Υγρομόνωση.

Μόνωση Ταράτσας

Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας

 • Η πιο ελαφριά λύση για μόνωση ταράτσας, με βάρος περίπου 9 kg/m²
 • Η οικονομικότερη λύση για μόνωση ταράτσας με κόστος υλικών 18,59 €/m² + φπα
 • Αποτελεί μια επιλογή μόνωσης ταράτσας με κόστος που ξεκινά από ~28,59 €/m² + φπα
 • Αποτελεί ολοκληρωμένη λύση στεγάνωσης και θερμομόνωσης ταράτσας
 • Προσφέρει περιορισμένη βατότητα και επισκεψιμότητα στην ταράτσα σας
 • Είναι η ιδανική λύση για μόνωση ταράτσας σε παλιά κτήρια
 • Η μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof συνοδεύεται με ΕΓΓΥΗΣΗ 10 ΕΤΩΝ

Η εταιρεία μας με τεράστια γνώση και εμπειρία στη μόνωση ταράτσας (αλλά και στην εξωτερική θερμομόνωση) για πάνω από μισό αιώνα, έχει εισάγει στην αγορά μια πρωτοπόρα και μακράν πιο συμφέρουσα λύση για μόνωση ταράτσας. Πρόκειται για τη μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof, η οποία αποτελεί πραγματικά μια καινοτόμα λύση στη μόνωση ταράτσας, αφού όπως θα είδατε και παραπάνω προσφέρει πλήρη θερμομόνωση και στεγανοποίηση, είναι η πιο οικονομική και ελαφριά επιλογή, ενώ προσδίδει και μερική βατότητα στην ταράτσα σας.

Με λίγα λόγια δηλαδή πρόκειται για μια μέθοδο που ταιριάζει σχεδόν σε κάθε μόνωση ταράτσας και παρέχεται αποκλειστικά από την εταιρεία μας! Δείτε από κοντά ένα δείγμα του συστήματος, το οποίο θα στείλουμε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ με courier στο χώρο σας, είτε είστε εντός Αττικής είτε στην επαρχία. Απλά πατήστε το ακόλουθο κουμπί και συμπληρώστε την φόρμα.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ


 

 

Το πιο βασικό συστατικό στη μόνωση ταράτσας Light Roof είναι το μονωτικό υλικό, το οποίο άλλωστε είναι το σημαντικότερο σε κάθε μόνωση ταράτσας, αφού αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα θερμομονωτικά αποτελέσματα κάθε συστήματος. Στη λύση αυτή τοποθετείται το κορυφαίο μονωτικό υλικό 3ης γενιάς DUROSOL, το οποίο έχει παραχθεί μετά από 17 χρόνια ερευνών και αποτελεί 100% ελληνικό προϊόν.

Λόγω λοιπόν της πραγματικά υψηλής και ουσιαστικής θερμομόνωσης που παρέχει, η συγκεκριμένη μέθοδος για μόνωσης ταράτσας είναι η ιδανική για κτήρια που ως τώρα δεν είχαν καθόλου θερμομόνωση, καθώς επίσης και για παλιές κατασκευές που δεν αντέχουν να επιβαρυνθούν με σημαντικά επιπλέον βάρη, μιας και πρόκειται για την πλέον ελαφριά λύση για μόνωση ταράτσας.

Όπως είπαμε και παραπάνω το κόστος για την ελαφριά μόνωση ταράτσας είναι περίπου στα 23,36 €/m²+φπα και χωρίζεται περίπου στα 14,36 €/m²+φπα για όλα τα υλικά του συστήματος, ενώ ένα μέσο εργατικό κόστος για αυτή τη μόνωση ταράτσας κυμαίνεται στα 9-10€/m²+φπα. Για να δείτε όμως πιο αναλυτικά τις τιμές και τα κόστη κάθε μεθόδου για μόνωση ταράτσας, επισκεφθείτε τη σχετική ενότητα πατώντας στο κουμπί.

Ωστόσο η ελαφριά μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof έχει κάποια ελάχιστα προαπαιτούμενα, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί. Πρώτο και σημαντικότερο είναι η ταράτσα να έχει ρύσεις, δηλαδή να έχει κατάλληλη κλίση ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά και ιδιαίτερα να μην υπάρχουν λακκούβες, όπου συγκεντρώνονται βρόχινα νερά. Αν δεν έχει καθόλου ρύσεις μπορεί το συνεργείο να παίξει με διάφορα πάχη μονωτικού ξεκινώντας από κάτι πιο λεπτό και αυξάνοντας ανά μέτρο το πάχος, ώστε τελικά να δημιουργηθεί η κατάλληλη κλίση. Αντιθέτως σε προβλήματα περιορισμένης κλίμακας τα πράγματα είναι πιο απλά και παίζουμε πιο πολύ με την ποσότητα της κόλλας που θα τοποθετηθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχετε υπόψη πως δεν απαιτείται να ξηλωθεί η μόνωση στην ταράτσα σας, αν μελλοντικά αποφασίσετε να χτίσετε κάτι από πάνω, απλά το προσθέτετε στην ήδη υπάρχουν τελική επιφάνεια της ταράτσας σας.

Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως η μόνωση ταράτσας Light Roof προσφέρει περιορισμένη βατότητα και επισκεψιμότητα, που σημαίνει ότι ναι μεν μπορείτε να ανεβαίνετε άφοβα στην ταράτσα σας, να βάλετε ηλιακό θερμοσίφωνα, κλιματιστικό κλπ, όπως δεν επιτρέπεται η εφαρμογή σημειακού φορτίου, όπως για παράδειγμα καρέκλες, τραπέζια, τακούνια και άλλες αιχμηρές επιφάνειες. Βεβαίως για πλήρη βατότητα μπορείτε αν θέλετε από πάνω να τοποθετήσετε πλάκες πεζοδρομίου ή γενικότερα δομικές πλάκες, όμως έτσι θα ανέβει τελικά τόσο το βάρος όσο και το κόστος για τη μόνωση ταράτσας.

Αν δεν έχετε καταλήξει ακόμα ποια μέθοδο για μόνωση ταράτσας ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας, έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ αποτελεσματικό και εύκολο σχεδιάγραμμα, ώστε να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη λύση γρήγορα και άκοπα.

 

 

 

Προχωρώντας παραπέρα στην ανάλυση για την ελαφριά μόνωση ταράτσας, θα σας παρουσιάσουμε ένα προς ένα τα στάδια εφαρμογής, ενώ μπορείτε να δείτε και το βίντεο εφαρμογής της ελαφριάς μόνωσης ταράτσας από κάποιο συνεργαζόμενο συνεργείο μας. Εδώ να αναφέρουμε πως ουσιαστικά η μόνωση ταράτσας Light Roof είναι μια συμβατική μέθοδος, καθώς η θερμομόνωση τοποθετείται από κάτω και από πάνω εφαρμόζεται η στεγάνωση, ενώ σε κτήρια με προβλήματα στεγάνωσης μπορεί να εφαρμοστεί η υγρομόνωση σε δύο στάδια, μια πάνω και μια κάτω από τη θερμομόνωση.

 

 

Στάδια Εφαρμογής Μόνωσης Ταράτσας Durosol Light Roof

 1. Πρώτη δουλειά πριν ξεκινήσουμε την ελαφριά μόνωση ταράτσας Light Roof, είναι να ελέγξουμε αν υπάρχουν ρύσεις (κλίσεις) στην ταράτσα, αν δηλαδή λιμνάζουν νερά. Όπως έχουμε προαναφέρει οι ρύσεις είναι προαπαιτούμενες για αυτη τη μέθοδο μόνωσης ταράτσας. Αν τα προβλήματα των ρύσεων είναι μόνο σημειακά, μπορούμε να τραβήξουμε ράμματα πάνω από αυτά τα σημεία και αν το βάθος των κοιλοτήτων είναι μικρότερο των 2cm συνεχίζουμε κανονικά, διαφορετικά επισκευάζουμε τις ρύσεις με επισκευαστικό τσιμέντο οπλισμένο με υαλόπλεγμα.
 2. Αν η επιφάνεια της ταράτσας είναι σαθρή περνάμε ένα χέρι πολυουρεθανικό αστάρι με κατανάλωση περίπου 200 gr/m², αλλιώς παρακάμπτουμε αυτό το βήμα.
 3. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα στεγάνωσης στο κτήριο (π.χ. μπαίνουν βρόχινα νερά) μπορούμε προαιρετικά να περάσουμε 2 χέρια επαλειπτικού πολυουρεθάνης PU, που βλέπετε και παρακάτω, με διαφορά τουλάχιστον τρεις ώρες ανάμεσα στα δύο χέρια. Ούτε και αυτό το στάδιο είναι υποχρεωτικό για κάθε μόνωση ταράτσας.
 4. Τώρα ακολουθεί το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό βήμα για τη μόνωση ταράτσας Light Roof, η επικόλληση του θερμομονωτικού υλικό 3ης γενιάς Durosol. Πρόκειται για θερμομονωτικές πλάκες διαστάσεων 100x50cm με ελάχιστο πάχος τα 5cm, ώστε η μόνωση ταράτσας να έχει πραγματικά ποιοτικό αποτέλεσμα.- Σε επιφάνειες όπως πλακάκι, ασφαλτόπανο και επαλειπτικά η επικόλληση του μονωτικού υλικού κατά τη μόνωση ταράτσας γίνεται με αφρό πολυουρεθάνης, ο οποίος τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol, όπως στην παρακάτω εικόνα.
  – Σε επιφάνειες μπετού το μονωτικό υλικό Duroosl επικολλάται με την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I, η οποία επίσης τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol.Στην ελαφριά μόνωση ταράτσας το Durosol τοποθετείται χτιστά με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους, στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος durosol, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με αφρό πολυουρεθάνης ή FGL-Thermo I. Η πλήρωση του αρμού δεν είναι απαραίτητη.
 5. Αφότου έχει τοποθετηθεί το θερμομονωτικό υλικό, το επόμενο στάδιο στην ελαφριά μόνωση ταράτσας είναι να περάσουμε την κόλλα FGL-Thermo III σε όλη την επιφάνεια του Durosol με οδοντωτή σπάτουλα 1x1cm καθώς είναι νωπή και εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα 5x5mm 160gr/m² με την λεία πλευρά της σπάτουλας.*Προσοχή:Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° – 35°C, ενώ η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά. ΟΧΙ παραπάνω! Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας στο περιβάλλον και την ταράτσα προτείνεται η διαβροχή του κονιάματος. Συγκεκριμένα καλό είναι να γίνει ένας ψεκασμός μετά την εφαρμογή και ένας ακόμα το επόμενο πρωινό. Για να μην υπάρξει κάποια αλλοίωση του κονιάματος και να δέσει η FGL-Thermo III, απαιτούνται περίπου 24-48 ώρες πριν από βροχή, ανάλογα με τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία).Δεν περνάμε 2ο χέρι. Με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος η επιφάνεια θα έχει την όψη “γκοφρέτας”. Πρέπει να περάσουμε τη σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Όταν πλέον η FGL-Thermo III έχει στεγνώσει, αν χρειάζεται επιπλέον λείανση στην επιφάνεια την τρίβουμε με υαλόχαρτο και σπατουλάρουμε με την FGL-Thermo III. Δεν περνάμε όμως άλλο χέρι με την οδοντωτή σπάτουλα! Αν θέλουμε να περάσουμε και δεύτερο χέρι, είναι απαραίτητο να βάλουμε και πάλι υαλόπλεγμα.
 6. Ολοκληρώνοντας τη μόνωση ταράτσας με την πρωτοπόρα και οικονομική μέθοδο DUROSOL Light Roof, περνάμε ένα χέρι εποξειδικό αστάρι νερού μετά περνάμε 2 χέρια FGL Waterstop System, αφού «δέσει» η FGL-Thermo ΙΙI. Προσέχουμε το δεύτερο χέρι να το περάσουμε τουλάχιστον 3 ώρες μετά το πρώτο. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία η επιφάνεια να είναι στεγνή και καθαρή. Αν υπάρχουν σκόνες απαιτείται το πέρασμα ενός χεριού εποξειδικού ασταριού νερού 2 συστατικών και την επόμενη μέρα, αφού πλέον έχει στεγνώσει και δεν υπάρχει καθόλου υγρασία, περνάμε την επόμενη μέρα το δεύτερο χέρι FGL Waterstop System (καλύτερα μεσημέρι ή απόγευμα για να γλιτώσουμε ακόμα και την πρωινή υγρασία). Τέλος για προστασία του συστήματος εφαρμόζουμε αλειφατική FGL Waterstop Coat. Αυτά είναι τα όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για μια άρτια και ποιοτική ελαφριά μόνωση ταράτσας με τη μέθοδο DUROSOL Light Roof. Αν θέλετε να υπολογίσετε με ακρίβεια τα κόστη και την ποσότητα κάθε υλικού που θα χρειαστείτε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ειδική σελίδα του e-shop μας για τον υπολογισμό κόστους, από όπου μπορείτε εύκολα αν θέλετε να παραγγείλετε online ότι χρειαστείτε για κάθε μόνωση ταράτσας.

 

Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά και με τις υπόλοιπες μεθόδους για μόνωση ταράτσας, μπορείτε να δείτε και τις τρεις άλλες επιλογές.

Για πληροφορίες ή παραγγελίες για ελαφριά μόνωση ταράτσας επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 574 74 74

Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία μονωτικών υλικών εδώ και πάνω από μισό αιώνα και τα τελευταία χρόνια παράγουμε και σας διαθέτουμε αποκλειστικά το κορυφαίο μονωτικό υλικό 3ης γενιάς DUROSOL, το καταλληλότερο και πιο αποδοτικό υλικό για μόνωση ταράτσας καθώς και άλλες εργασίες μόνωσης (όπως την Εξωτερική Θερμομόνωση, τη μόνωση πυλωτής, τη μόνωση δώματος, τη μόνωση κεραμοσκεπών κ.α.).

Το DUROSOL παράγεται στο εργοστάσιο μας στον Ασπρόπυργο και αποτελεί πλήρως Ελληνικό προϊόν, ενώ διατίθεται με εγγύηση 10 ετών για μόνωση ταράτσας. Μάλιστα έχει υποβληθεί σε τεχνητή γήρανση 100 ετών και δεν υπέστη καμία αλλοίωση, έτσι έχετε την σιγουριά πως κάθε μόνωση ταράτσας με DUROSOL θα είναι αναλλοίωτη για έναν αιώνα!

Για να βεβαιωθείτε για την κορυφαία ποιότητα του μονωτικού υλικού DUROSOL και να δείτε από πρώτο χέρι ένα δείγμα του υλικού αλλά και ολόκληρου του συστήματος μόνωσης ταράτσας που σας ενδιαφέρει, έχουμε μια υπηρεσία ΔΩΡΕΑΝ αποστολής δείγματος! Χωρίς απολύτως κανένα κόστος ή δέσμευση σας το στέλνουμε με courier στο χώρο που επιθυμείτε, εντός Αττικής ή και στην επαρχία. Απλά πατήστε στο κουμπί που ακολουθεί και συμπληρώστε τη σχετική φόρμα.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Μόνωση Ταράτσας με το κορυφαίο μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol

Ξεγνοιάστε 100 χρόνια για τη μόνωση σας!

Βέβαια υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για μονώσεις ταρατσών, που κατά περίπτωση μπορεί να είναι κατάλληλες για εσάς, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητας της ταράτσας σας και τις απαιτήσεις σας. Για να έχετε μια πρώτη εικόνα θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω έναν πίνακα με τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των μεθόδων για μόνωση ταράτσας που υπάρχουν. Ο παρακάτω πίνακας στηρίζεται στην υπόθεση πως μονωτικό υλικό θα είναι το DUROSOL σε πάχος 5cm.


Θερμομονωτικό υλικό durosol το οποίο χρησιμοποιούμε στις μονώσεις.

Πίνακας Λύσεων Για Μόνωση Ταράτσας

DUROSOL LIGHT ROOF ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΩΣΗ AΝΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΜΟΝΩΣΗ
Θερμομόνωση & Στεγάνωση
Κόστος Υλικών 14,36€/m² 17,14€/m² 37,52€/m²
Κόστος Εργασίας 9-10€/m² 12€/m² 15€/m²
Συνολικό Κόστος 24,36€/m² + φπα 29,14€/m² + φπα 52,52€/m² + φπα
Βάρος Εφαρμογής 9kg/m² 50kg/m² 200kg/m²
Πάχος Εφαρμογής 6cm 9-17cm 9-17cm
Βατότητα Περιορισμένη* Περιορισμένη* Πλήρη
Τελική Επιφάνεια Επαλειπτικό Ασφαλτόπανο Πλακάκι
Εγγύηση 10 έτη για όλο το σύστημα 10 έτη για το DUROSOL 10 έτη για το DUROSOL
Λεπτομέρειες Περισσότερα.. Περισσότερα.. Περισσότερα..

*Υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη βατότητα με επίστρωση επιπλέον υλικών πάνω από την εκάστοτε εφαρμογή.

Μάλιστα για να σας βοηθήσουμε περισσότερο να καταλήξετε σε ποια λύση για μόνωση ταράτσας σας ταιριάζει, έχουμε ετοιμάσει και ένα σχεδιάγραμμα που εύκολα και γρήγορα θα σας κατευθύνει στη βέλτιστη για εσάς λύση, ώστε να επιλέξετε την πλέον αποδοτική μέθοδο για μόνωση ταράτσας.


ΠΡΟΧΟΣΗ: ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ. ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ. ΟΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ 8-10€ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΛΑ ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΦΕΛΙΖΟΛ), ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΜΟΝΩΣΗ.

Η εταιρεία μας έχει αξιόπιστους και εγκεκριμένους συνεργάτες για μόνωση ταράτσας και κάθε είδους μόνωση σε όλη την Ελλάδα.Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας συστήσουμε τους πλέον ανταγωνιστικούς εγκεκριμένους εφαρμοστές των υλικών μας και ιδιαίτερα του μονωτικού υλικού 3ης γενιάς DUROSOL, του πλέον κατάλληλου για μόνωση ταράτσας. Συνοπτικά παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του DUROSOL, που ισχύουν για κάθε μόνωση (εξωτερική θερμομόνωση, μόνωση ταράτσας κλπ).

Χαρακτηριστικά DUROSOL στη Μόνωση Ταράτσας

 • Έχει την υψηλότερη θερμομονωτική ικανότητα για μόνωση ταράτσας.
 • “Αναπνέει” άρα δεν συσσωρεύεται υγρασία επιφάνεια του μονωτικού υλικού.
  Προσοχή! Τα μονωτικά υλικά με κλειστές κυψέλες δεν “αναπνέουν” και δημιουργούν προβλήματα συσσώρευσης υγρασίας. Αν σε μια μόνωση ταράτσας χρησιμοποιηθούν υλικά που δεν “αναπνέουν”, οι χώροι γίνονται ανθυγιεινοί, απαιτείται συχνός εξαερισμός και συχνά παρατηρούνται φαινόμενα υγροποίησης υδρατμών και τελικά μούχλα.
 • Οι θερμομονωτικές και μηχανικές ιδιότητες του DUROSOL παραμένουν αμετάβλητες σε κάθε μόνωση ταράτσας, ακόμα και μετά από 100 χρόνια!
 • Δίνεται με εγγύηση 10 ετών για μόνωση ταράτσας και άλλες μονώσεις, όπως την εξωτερική θερμομόνωση τοίχων.
 • Είναι υγιεινό, διογκώνεται με ατμό, δεν περιέχει επιβλαβή αέρια όπως freon ή CO2 και δεν καταδικάζεται από περιβαλλοντολογικές οργανώσεις, όπως συμβαίνει με την εξηλασμένη πολυστερίνη, δηλαδή συνήθως τα μπλε και πράσινα μονωτικά υλικά που κατά καιρούς επιλέγονται για τη μόνωση ταράτσας (βλ. Η μαύρη λίστα της Greenpeace).
 • Δεν απορροφάει και δεν κατακρατεί υγρασία, ενώ οι θερμομονωτικές του ιδιότητες δεν επηρεάζονται από την υγρασία και το νερό, προσφέροντας την πλέον ποιοτική μόνωση ταράτσας

Όπως έχουμε αναφέρει και παραπάνω υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για μόνωση ταράτσας. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε πολύ συνοπτικά κάποια βασικά χαρακτηριστικά για κάθε μια εφαρμογή μόνωσης ταράτσας, ενώ περισσότερες πληροφορίες για κάθε λύση θα βρείτε στην εσωτερική σελίδα κάθε είδους μόνωσης, πατώντας στα σχετικά links.

Ελαφριά Μόνωση Ταράτσας DUROSOL Light Roof

Η ελαφριά μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof είναι η πλέον πρωτοπόρα μέθοδος για μόνωση ταράτσας, την οποία μάλιστα σας παρέχει κατά αποκλειστικότητα η εταιρεία μας.

Πρόκειται για την πλέον οικονομική λύση, που προσφέρει πλήρη στεγάνωση και θερμομόνωση στην ταράτσα, ενώ ταυτόχρονα είναι και η ελαφρύτερη λύση, θέτοντας τη μόνωση ταράτσας Light Roof ως την ιδανική λύση για κτήρια που είναι παλιά και γενικότερα δεν αντέχουν μεγάλα βάρη. Η μόνη περίπτωση που η Light Roof δεν είναι ιδανική λύση, είναι σε περιπτώσεις που θέλετε να χρησιμοποιείται καθημερινά την ταράτσα σας και να κάνετε σε αυτή πάρτι, συναθροίσεις κλπ, εφαρμόζοντας σημειακά φορτία (καρέκλες, τραπεζαρίες κ.α.).


Συμβατική Μόνωση Ταράτσας

Η συμβατική μόνωση ταράτσας είναι μια παραδοσιακή επιλογή, η οποία αποτελεί μια μέση λύση όσον αφορά τόσο τη βατότητα όσο και το βάρος της τελικής λύσης, αλλά εν τέλει και του κόστους.

Σε αυτή την εφαρμογή για μόνωση ταράτσας πρώτα τοποθετείται η θερμομόνωση με την επίστρωση του κορυφαίου μονωτικού υλικού DUROSOL, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιείται η στεγάνωση με την κόλληση ασφαλτόπανου.


Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας

Η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας αποτελεί μια ακόμα επιλογή, η οποία ουσιαστικά είναι μια λύση αντίστροφη της συμβατικής μόνωσης ταράτσας.

Εδώ πρώτα τοποθετείται η στεγάνωση και από πάνω η θερμομόνωση, ενώ σε περίπτωση που κάποιο σπίτι έχει ήδη μια αποτελεσματική υγρομόνωση, μπορεί να εφαρμοστεί από πάνω μόνο η θερμομονωτική στρώση, ώστε εν τέλει να έχει μια πλήρη και ολοκληρωμένη μόνωση ταράτσας.Μόνωση Ταράτσας με Θερμομονωτικό Πλακίδιο

Σε αυτό το είδος για μόνωση ταράτσας τοποθετείται πάνω από την ταράτσα σας το ειδικό Θερμομονωτικό Πλακίδιο DUROSOL Tile, που παράγεται αποκλειστικά από το εργοστάσιο μας στον Ασπρόπυργο. Αποτελείται από 5 εκατοστά του κορυφαίου θερμομονωτικού υλικού DUROSOL, ενώ έχει επένδυση 2 εκατοστών από ειδικό λευκό τσιμεντοκονίαμα υψηλών αντοχών.

Για το καλοκαίρι είναι μια απόλυτα αποτελεσματική λύση για μόνωση ταράτσας, ακόμα και αν απλά τοποθετηθούν ελεύθερα τα πλακίδια, όμως για να έχετε ποιοτικά αποτελέσματα και τον χειμώνα πρέπει το θερμομονωτικό πλακίδιο να κολληθεί και να αρμολογηθεί στην ταράτσα σας, ώστε να μην περνούν τα βρόχινα νερά που θα κρυώνουν συνεχώς την πλάκα και θα μειώνουν τελικά τα θερμομονωτικά αποτελέσματα που αναμένει κανείς από μια μόνωση ταράτσας.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε για τη δική σας μόνωση ταράτσας, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα μονωτικά υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, ίσως μάλιστα και τον σημαντικότερο! Η εταιρεία μας παράγει μια σειρά από στεγανωτικά και μονωτικά υλικά που σας προσφέρει σε ασυναγώνιστες τιμές, ενώ έχουμε φροντίσει να προσφέρουμε στις καλύτερες τιμές και τα μονωτικά υλικά που εμπορευόμαστε και αφορούν τόσο τη μόνωση ταράτσας, όσο και άλλες σχετικές εργασίες, όπως την εξωτερική θερμομόνωση, τη μόνωση κεραμοσκεπής κ.α. Αν θέλετε μια πιο πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις μονώσεις ταρατσών επισκεφθείτε τον ιστότοποεδώ.

Ενδεικτικά σας προτείνουμε

Για να δείτε όλη την τεράστια γκάμα από υλικά που προσφέρουμε για μόνωση ταράτσας και άλλες σχετικές εργασίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το e-shop μας, πατώντας στο παρακάτω κουμπί.


Για τεχνικές λεπτομέρειες για μόνωση ταράτσας κάθε απορία ή για να πάρετε προσφορές, επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 574 74 74.

Συμβατική Μόνωση Ταράτσας

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ & ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΜΟΝΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ DUROSOL

 • Μόνωση ταράτσας με βάρος περίπου 50 kg/m²
 • Κόστος υλικών περίπου 17,14€/m² + φπα
 • Εργατικό κόστος περίπου 12 €/m² + φπα
 • Συνολικό κόστος κάτω από 29,14 €/m² + φπα
 • Προσφέρει περιορισμένη βατότητα και επισκεψημότητα στην ταράτσα σας
 • Η στεγάνωση είναι τελική στρώση σε περίπτωση βλάβης διορθώνεται εύκολα
 • Πλήρη βατότητα με τοποθέτηση τσιμεντοκονίας και επίστρωση πλακιδίων

Η συμβατική μόνωση ταράτσας αποτελεί μια παραδοσιακή λύση για μόνωση ταράτσας, με χαρακτηριστικό της γνώρισμα ότι η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση. Αποτελεί σε αρκετά σημεία όπως βλέπετε παραπάνω μια ενδιάμεση λύση ανάμεσα στην Ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας και την πρωτοπόρα ελαφριά μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof που προσφέρουμε κατά αποκλειστικότητα.

Ένα μέσο κόστος για τη συμβατική μόνωση ταράτσας κυμαίνεται περίπου στα 29,14€/m², συμπεριλαμβανομένων των μονωτικών υλικών και του κόστους εργασίας. Πιο συγκεκριμένα τα υλικά που θα απαιτηθούν θα σας στοιχίσουν περίπου 17€/m², ενώ ένα μέσο ενδεικτικό κόστος εργασίας είναι περίπου στα 10€/m². Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές για μόνωση ταράτσας και να δείτε αναλυτικά τα κόστη για τις υπόλοιπες μεθόδους, μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ενότητα.

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ ΤΙΜΕΣ

Στη Συμβατική Μόνωση Ταράτσας η τελική επίστρωση είναι συνήθως ασφαλτόπανο, κάτι που εξηγεί και την περιορισμένη βατότητα που έχουν αυτές οι λύσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε μεν να πατάτε άφοβα στην ταράτσα σας και να εγκαταστήσετε κλιματιστικά, ηλιακούς θερμοσίφωνες κλπ αφότου ολοκληρωθεί η μόνωση ταράτσας, όμως χρειάζεται προσοχή στα σημειακά φορτία, ώστε να μη σκιστεί το ασφαλτόπανο. Εμείς όπως θα δείτε και παρακάτω έχουμε φροντίσει να σας παρέχουμε αξιόπιστα ασφαλτόπανα με κόστος κάτω των 3€!

Ωστόσο η συμβατική μόνωση ταράτσας δεν είναι μια λύση που μπορεί να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση, αλλά έχει και κάποιους περιορισμούς όπως επίσης και μειονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα η συμβατική μόνωση ταράτσας πρώτα από όλα μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε επίπεδες ταράτσες ή ταράτσες με μικρή κλίση. Ακόμα επειδή η στεγάνωση βρίσκεται πάνω από τη θερμομόνωση, είναι ουσιαστικά η τελική επίστρωση, με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς εκτεθειμένη στις θερμικές μεταβολές και να φθείρεται αρκετά πιο εύκολα από ακραίες καιρικές συνθήκες. Αν πάντως δεν είστε σίγουροι για τη μέθοδο της μόνωσης ταράτσας που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας, στο παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε έναν πολύ χρήσιμο και σύντομο οδηγό που θα σας κατευθύνει ώστε να επιλέξετε τη σωστή μόνωση ταράτσας.

Στάδια Εφαρμογής Συμβατικής Μόνωσης Ταράτσας

 1. Πριν ξεκινήσει ουσιαστικά η μόνωση ταράτσας πρέπει να προετοιμαστεί η επιφάνεια, ώστε να είναι καθαρή και λεία για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχετε ήδη τοποθετήσει βάσεις και ότι άλλο θέλετε να τοποθετήσετε στην ταράτσα σας, όπως ηλιακούς θερμοσίφωνες, κλιματιστικά ή οτιδήποτε άλλο.
 2. Επόμενη κίνηση στη συμβατική μόνωση ταράτσας είναι να δημιουργηθεί το φράγμα υδρατμών, το οποίο ουσιαστικά σταματάει τη διάχυση υδρατμών από το εσωτερικό των χώρων του κάτω ορόφου προς την στρώση θερμομόνωσης. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται ο σχηματισμός υγρασίας εσωτερικής συμπύκνωσης. Επειδή όμως σε κάθε περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο οι υδρατμοί να φτάσουν στη θερμομονωτική στρώση και να υγροποιηθούν, αν έχετε τοποθετήσει ένα κοινό θερμομονωτικό υλικό είναι πολύ πιθανό να απορροφηθούν από το μονωτικό υλικό, μειώνοντας δραστικά τη θερμομονωτική του ικανότητα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, για αυτό έχετε έναν ακόμα λόγο να προτιμήσετε το DUROSOL για τη δική σας μόνωση ταράτσας, αφού είναι εντελώς υδροαπωθητικό και δεν απορροφά νερό.
 3. Ακολουθεί πιθανόν το σημαντικότερο βήμα στη συμβατική μόνωση ταράτσας, που είναι η τοποθέτηση της θερμομονωτικής στρώσης, δηλαδή η επικόλληση των μονωτικών υλικών. Το πάχος του μονωτικού που θα επιλέξετε είναι καταλυτικό στα θερμομονωτικά αποτελέσματα που θα έχει η μόνωση ταράτσας, αφού προφυλάσσει τόσο τη φέρουσα πλάκα όσο και τους εσωτερικούς χώρους από τις μεγάλες θερμοκρασιακές διακυμάνσεις.
 4. Ακολουθεί η επίστρωση της ταράτσας με ελαφρομπετόν, αφού πρώτα έχουν ελεγχθεί και επιβεβαιωθεί οι κατάλληλες ρύσεις του κτηρίου. Για την εξασφάλιση των σωστών ρύσεων, τοποθετούνται οδηγοί από νήμα.
 5. Κατά τη συμβατική μόνωση ταράτσας αφότου έχει στρωθεί το ελαφρομπετόν πρέπει να γίνει αποξήλωση του σοβά περιμετρικά σε ύψος 15cm, για τον εγκιβωτισμό των κάθετων απολήξεων της στεγανωτικής στρώσης. Το βήμα αυτό είναι αρκετά ουσιαστικό διότι το ασφαλτόπανο θα επικολληθεί στο σταθερό στηθαίο και όχι στο σοβά, ο οποίος ενδέχεται με τα χρόνια να φθαρεί και να παρουσιάσει αποσαθρώσεις.
 6. Πριν πάμε στη στεγανωτική στρώση, πρέπει πρώτα να κάνουμε τοπικές επισκευές στην επιφάνεια της ταράτσας, όπου υπάρχει σαθρό υπόστρωμα και στα σημεία σύνδεσης των υδροροών με την ταράτσα ή τον φέροντα οργανισμό. Για αυτό το σκοπό κατά βάση χρησιμοποιείται επισκευαστικό υλικό μη συρρικνούμενο κατά την πήξη του.
 7. Επόμενη βήμα σε μια συμβατική μόνωση ταράτσας είναι η υγρομόνωση, η οποία κυρίως γίνεται με ελαστομερείς ή πλαστομερείς ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα). Αρχικά γίνεται επάλειψη της επιφάνειας όπου θα επικολληθεί η μεμβράνη με ασφαλτικό βερνίκι (αστάρωμα), ενώ έχετε υπόψη πως η στεγάνωση μπορεί να γίνει με την επικόλληση δύο στρώσεων μεμβράνης. Η πρώτη στρώση επικολλάται σημειακά πάνω στο υπόστρωμα, επιτρέποντας τις μικρές μετατοπίσεις λόγω συστολών και διαστολών και την εκτόνωση των πιέσεων των υδρατμών από διάχυση. Από την άλλη η δεύτερη στρώση επικολλάται ολικά πάνω από την πρώτη, ενώ συγκεκριμένα τοποθετείται παράλληλα προς την πρώτη και μετατοπισμένη κατά το ήμισυ του πλάτους της. Σε κάθε περίπτωση όλα τα φύλλα ασφαλτικής μεμβράνης επικολλώνται με φλόγιστρο, ενώ περιμετρικά θα πρέπει να σηκωθεί τουλάχιστον 15cm, ώστε να δημιουργηθεί μια απόλυτα στεγανή λεκάνη. Έχοντας ολοκληρώσει τη βασική εργασία της στεγάνωσης, πρέπει να γίνει τοπική ενίσχυση με επιπλέον κομμάτια μεμβράνης στα πιο ευαίσθητα σημεία όπως γωνίες, εξαερισμούς και κεραίες. Τελευταίο βήμα είναι η κάλυψη όλων των συνδέσεων του ασφαλτοπανου με τα μεταλλικά στοιχεία με ειδική ελαστομερή μαστίχη ασφαλτικής ή πολυουρεθανικής βάσεως.
 8. Σε περίπτωση που θέλετε μια απλώς επισκέψιμη ταράτσα οι εργασίες για τη μόνωση ταράτσας μπορούν να τερματιστούν στη στεγανωτική στρώση, η οποία έχει επικάλυψη ορυκτής ψηφίδας για την αντηλιακή προστασία της μεμβράνης. Εάν όμως θέλετε μια πλήρως βατή ταράτσα, τότε πάνω από τη στεγανωτική στρώση τοποθετείται γεωύφασμα ή αν έχουμε προνοήσει σε προηγούμενο βήμα έχουμε φροντίσει να επικολλήσουμε ασφαλτόπανο με επικάλυψη φύλλου πολυαιθυλενίου, ώστε η στεγανωτική στρώση να μην τραυματιστεί από την εμφάνιση τάσεων ερπισμού μεταξύ στεγάνωσης και επιφάνειας βάδισης. Τελευταίο βήμα για τη συμβατική μόνωση ταράτσας είναι η επίστρωση της στεγάνωσης με πλάκες πεζοδρομίου, κεραμικά πλακίδια, τσιμεντοκονία, βιομηχανικό δάπεδο ή οτιδήποτε άλλο θέλετε. Πλέον η συμβατική μόνωση ταράτσας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να απολαύσετε ζεστότερους χειμώνες και δροσερότερα καλοκαίρια στο σπίτι σας!

Για να έχετε όμως μια εντελώς ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά και με τις υπόλοιπες μεθόδους για μόνωση ταράτσας, μπορείτε να δείτε και τις άλλες δύο εναλλακτικές επιλογές.

DUROSOL LIGHT ROOF

Για πληροφορίες ή παραγγελίες για συμβατική μόνωση ταράτσας
επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 574 74 74

Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας

ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΒΑΤΟΤΗΤΑ

 • Η πιο αξιόπιστη επιλογή για μόνωση ταράτσας με πλήρη βατότητα
 • Κόστος δομικών και μονωτικών υλικών κάτω από 37,52€/m² + φπα
 • Εργατικό κόστος περίπου 15 €/m² + φπα
 • Συνολικό κόστος περίπου στα 52,5€/m²+ φπα
 • Αποτελεί την πιο βαριά λύσημε περίπου 200 kg/m²
 • Ιδανική επιλογή για μόνωση ταράτσας που ήδη έχει στεγάνωση
 • Η στρώση υγρομόνωσης είναι απόλυτα προστατευμένη

Η Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας είναι μια από τις κύριες μεθόδους για μόνωση ταράτσας και αποκαλείται ανεστραμμένη γιατί είναι η αντίστροφη της συμβατικής. Αυτό σημαίνει ότι στην ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας η στεγάνωση βρίσκεται κάτω, ενώ από πάνω εφαρμόζεται η θερμομόνωση.

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου για μόνωση ταράτσας είναι η πλήρη βατότητα και επισκεψιμότητα που σας παρέχει, εξαιτίας της τελικής επίστρωσης που τοποθετείται κατά την ολοκλήρωση της μόνωσης ταράτσας. Αυτή ακριβώς η επίστρωση όμως ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και για το υψηλό κόστος αυτής της λύσης, αφού αυξάνουν το κόστος υλικών περίπου στα 37,52€/m², ενώ μαζί με ένα μέσο κόστος εργασίας το κόστος θα φτάσει περίπου τα 52,52€/m².

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κόστη και τις τιμές για την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας αλλά και τις υπόλοιπες μεθόδους θα βρείτε στην ενότητα που ακολουθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στην ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας η στεγάνωση είναι κάτω από τη θερμομόνωση, γεγονός που προσφέρει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πρώτο είναι ότι την καθιστά ιδανική λύση για μόνωση ταράτσα στην οποία ήδη υπάρχει στεγανωτική στρώση. Σε τέτοιες τις περιπτώσεις γλυτώνετε αυτή τη στρώση και συνεπώς εξοικονομείτε χρήματα, τοποθετώντας από πάνω μόνο τη θερμομονωτική στρώση. Απαραίτητο είναι βέβαια να επιβεβαιωθεί πως η υγρομόνωση είναι ποιοτική και αποτελεσματική. Το άλλο σημαντικό όφελος σε αυτού του είδους για μόνωση ταράτσας είναι πως ακριβώς επειδή η στεγάνωση είναι κάτω από τη θερμομόνωση, προστατεύεται πλήρως και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ένα άλλο σημαντικό γνώρισμα όμως για την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας με πλήρη βατότητα είναι το αυξημένο τους βάρος, Πιο συγκεκριμένα το βάρος μπορεί να φτάσει τα 200 κιλά ανά τετραγωνικό, κάτι που την καθιστά απαγορευτική επιλογή για μόνωση ταράτσας σε παλιά κτήρια και γενικότερα κτήρια που δεν μπορούν να υποστηρίξουν μεγάλα βάρη. Αν δεν είστε σίγουρος ποιο είδος μόνωσης ταράτσας σας ταιριάζει, χρησιμοποιήστε τον σύντομο οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για εσάς, ο οποίος θα σας βοηθήσει να καταλήξετε στην πλέον κατάλληλη μέθοδο μόνωσης ταράτσας με βάση τις ανάγκες σας.

Εκτός από το μεγάλο βάρος σε μια ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας πρέπει να θυμάστε ότι ακριβώς επειδή η στεγάνωση είναι κάτω από τη θερμομόνωση, αν υπάρξει οποιοδήποτε υγρομονωτικό πρόβλημα πρέπει να ξηλώσετε τη θερμομομονωτική στρώση που είναι από πάνω, ώστε να επιδιορθώσετε τη στεγανωτική. Από την άλλη υπάρχουν και μεγάλες απαιτήσεις για το μονωτικό υλικό που θα χρησιμοποιήσετε σε μια ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας.

Πιο συγκεκριμένα σε μια ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας το μονωτικό υλικό πρέπει να έχει τις εξής ιδιότητες:

 • να αντέχει στην απορρόφηση νερού
 • να αντέχει σε υψηλές πιέσεις
 • να προστατεύει τη στεγανωτική στρώση μακροχρόνια
 • να προστατεύεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις μηχανικές κακώσεις

Για αυτό το λόγο έχει διαπιστωθεί πως το πλέον κατάλληλο μονωτικό υλικό για την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας και γενικότερα για κάθε μόνωση ταράτσας είναι το κορυφαίο μονωτικό υλικό 3ης γενιάς Durosol

Στάδια Εφαρμογής Ανεστραμμένη Μόνωση Ταράτσας

 1. Καθαρίζεται η επιφάνεια που θα εφαρμοστεί η ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας, ενώ πριν ξεκινήσει κάθε εργασία πρέπει να έχετε φροντίσει να τοποθετήσετε ότι βάσεις σκοπεύετε να βάλετε στην ταράτσα, όπως για παράδειγμα του ηλιακού, των κλιματιστικών, της κεραίας κλπ.
 2. Οι ουσιαστικές εργασίες για τη μόνωση ταράτσας ξεκινούν με τον έλεγχο των ρύσεων. Αν οι κλίσεις είναι επαρκείς προχωράτε στο επόμενο βήμα, διαφορετικά διαμορφώνουμε τις κατάλληλες ρύσεις στρώνοντας ελαφρομπετόν με τη χρήση οδηγών από νήματα.
 3. Επόμενη κίνηση στην ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας είναι να αποξηλωθεί περιμετρικά ο σοβάς σε ύψος 15 εκατοστών, ώστε να εγκιβωτιστούν οι κάθετες απολήξεις της στεγανωτικής στρώσης.
 4. Ακολουθούν οι τοπικές επισκευές αν και όπου χρειάζονται, με επισκευαστικό υλικό μη συρρικνούμενο κατά την πήξη του. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δώσουμε στα σημεία με σαθρό υπόστρωμα, καθώς στα σημεία σύνδεσης των υδρορροών με την κυρίως ταράτσα ή τον φέροντα οργανισμό.
 5. Σε αυτό το στάδιο της ανεστραμμένης μόνωσης ταράτσας πραγματοποιείται η στεγανοποίηση, προτιμότερα με τη χρήση επαλειπτικού στεγανωτικού με βάση τις σιλανικές ρητίνες. Η υγρομόνωση αρχίζει με το γέμισμα των ρωγμών με ακρυλική μαστίχη εξωτερικού χώρου, ενώ στη συνέχεια επαλείφουμε την επιφάνεια με αστάρι (πολυουρεθανικής βάσης ή εποξειδικό νερού 2 συστατικών). Προτιμούμε το πολυουρεθανικό εφόσον κάτω από την επιφάνεια δεν υπάρχουν ευπαθή υλικά σε διαλύτες όπως πολυστερίνη. Αστάρι χρησιμοποιούμε εφόσον η επιφάνεια είναι σαθρή ή βρώμικη και αρκετά σκονισμένη.
  Στη συνέχεια περνάμε το επαλειπτικό σιλανικών ρητινών σε 2 στρώσεις σταυρωτά με ψεκασμό ή ρολό με σφουγγάρι, αφήνοντας τουλάχιστον 3 ώρες ανάμεσα σε κάθε χέρι και μόνο όταν οι επιφάνειες είναι απολύτως στεγνές. Εναλλακτικά αντί για επαλειτπικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ασφαλτόπανο. Η δημιουργία φράγματος υδρατμών κρίνεται περιττή, αφού το επαλειπτικό σιλανικών ρητινών έχει περατότητα υδρατμών 30gr/m²/hr, με αποτέλεσμα να επιτρέπει στην εφαρμογή να “αναπνέει” και να δημιουργούνται υγιεινοί χώροι διαβίωσης.* Το φράγμα υδρατμών δημιουργείται σε μεθόδους για μόνωση ταράτσας δεν “αναπνέουν”, για να σταματήσει η διάχυση των υδρατμών από το εσωτερικό των χώρων του κάτω ορόφου προς τη στεγανωτική και θερμομονωτική στρώση, ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός υγρασίας εσωτερικής συμπύκνωσης. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με εξηλασμένη πολυστερινή ή οποία δεν “αναπνέει” και σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται. Αντιθέτως ιδανική λύση για κάθε μόνωση ταράτσας είναι η διογκωμένη πολυστερίνη και σίγουρα πιο αποτελεσματικό είναι το μονωτικό υλικό 3ης γενιάς DUROSOL.
 6. Αφότου πλέον έχουμε πραγματοποιήσει τη στεγάνωση, η μόνωση ταράτσας συνεχίσετε με την επικόλληση του μονωτικού υλικού, ώστε να γίνει και η θερμομόνωση. Οι πλάκες του DUROSOL τοποθετούνται ελεύθερες στη πλάκα του δώματος, εκτός αν υπάρχει κλίση άνω του 40% οπότε γίνεται σημειακή στερέωση των θερμομονωτικών πλακών. Οι πλάκες του Durosol έχουν περιμετρικά πατούρα και θηλυκώνουν μεταξύ τους.
 7. Πλέον ουσιαστικά η μόνωση ταράτσας έχει ολοκληρωθεί. Αυτό που μένει είναι να προσδώσετε πλήρη βατότητα, εάν το επιθυμείτε. Ως προστατευτική στρώση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσιμεντοκονία με ελάχιστο πάχος 4 cm, ενώ προτιμάται να ενισχυθεί και με μεταλλικό δομικό πλέγμα 10x10cm, ίνες πολυπροπυλενίου και latex. Αφού στεγνώσει η τσιμεντοκονία (τουλάχιστον 1 ημέρα/cm πάχους) τοποθετούνται πλακάκια της επιλογής σας και επικολλούνται με ακρυλική κόλλα πλακιδίων εξωτερικού χώρου. H εφαρμογή της τσιμεντοκονίας και του πλακιδίου δημιουργεί μια καλαίσθητη και πλήρως βατή ταράτσα, η οποία ταυτόχρονα προστατεύει τις πλάκες της θερμομόνωσης Durosol στην υφαρπαγή από τον αέρα, από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και τις θερμοκρασιακές μεταβολές.

Για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά και με τις υπόλοιπες μεθόδους για μόνωση ταράτσας καλό είναι να διαβάσετε τις περιγραφές και για τις άλλες τρεις λύσεις μόνωσης ταράτσας.

DUROSOL LIGHT ROOF

Για πληροφορίες ή παραγγελίες για συμβατική μόνωση ταράτσας
επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 574 74 74

Μονώσεις & Μονωτικά Υλικά

Βιομηχανία μονωτικών υλικών από το 1958. Σχεδιάζουμαι και διαθέτουμε ολοκληρωμένα συστήματα Θερμομομόνωσης και Στεγανοποίησης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή.

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Εξοικονόμηση Ενέργειας

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Μονωτικο durosol

Αφήστε τις Μονώσεις στους Ειδικούς

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τις μονώσεις σας.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φόρμα προσφορας