ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Durosol External.

Εξωτερική Θερμομόνωση

Εξωτερική Θερμομόνωση Τοίχων

Εξωτερική ΘερμομόνωσηΘερμοπροσοψη ή κέλυφος) είναι το σύστημα θερμομόνωσης που εφαρμόζεται 30 και πλέον χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Είναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής θερμομόνωσης (Θερμομόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Θερμομόνωση Σκυροδέματος) και η μόνη λύση θερμομόνωσης που ταυτόχρονα προσφέρει και ανακαίνιση. Μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η εξωτερική θερμομόνωση και θα δείτε παρακάτω αναλυτικά είναι πρωτίστως το θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, η εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, η αρχιτεκτονική ελευθερία και η μεγάλη ανθεκτικότητα στο χρόνο!

Ουσιαστικά δηλαδή η εξωτερική θερμομόνωση είναι η τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών εξωτερικά από τα δομικά στοιχεία (πχ τούβλα-μπετά ή παλιός σοβάς) και η επίστρωση τους με έτοιμα, λεπτά, βιομηχανικώς παραγόμενα ελαστικά επιχρίσματα (αντί για συμβατικό σοβά). Πρόκειται για τη σημαντικότερη εργασία θερμομόνωσης μαζί με τη μόνωση ταρατσας, ενώ αν τις συνδυάσετε τα τελικά αποτελέσματα θερμομόνωσης θα είναι πραγματικά μοναδικά!

Εξοικονομώ κατ’οίκον

Η εταιρεία μας έχει εισάγει στην αγορά ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την εξωτερική θερμομόνωση κτηρίων, το DUROSOL eXternal με 10ετή εγγύηση. Βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος είναι το κορυφαίο θερμομονωτικό υλικό 3ης γενιάς DUROSOL, ενώ βέβαια περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλα παρελκόμενα υλικά. Αναλυτικά όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε για την εξωτερική θερμομόνωση αλλά και για κάθε είδους μόνωση θα βρείτε και στο e-shop μας, στο www.monotikaylika.gr.

Μάλιστα για να είστε σίγουροι για την κορυφαία ποιότητα του μονωτικού υλικού DUROSOL αλλά και ολόκληρου του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, σας δίνουμε τη δυνατότητα να λάβετε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς καμία δέσμευση και να δείτε από κοντά ένα δείγμα του μονωτικού υλικού και του συστήματος. Για τη δωρεάν αποστολή δείγματος για εξωτερική θερμομόνωση, απλά πατήστε στο κουμπί που ακολουθεί και συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας.

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

8 Λόγοι για να κάνετε Εξωτερική Θερμομόνωση με Durosol

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Τα τεράστια θερμομονωτικά αποτελέσματα της εξωτερικής θερμομόνωσης βασίζονται κυρίως σε δύο βασικά χαρακτηριστικά. Το κύριο είναι πως με την εξωτερική θερμομόνωση εξαλείφονται οι θερμογέφυρες, εκεί που εφάπτονται τα δοκάρια με τα υποστυλώματα στην τοιχοποιία, δηλαδή δεν υπάρχουν πλέον σημεία στα οποία να διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό. Το δεύτερο κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι η εξωτερική θερμομόνωση ακολουθεί τη θεμελιώδη αρχή “Η θερμομόνωση είναι πιο αποτελεσματική αν την τοποθετήσουμε εξωτερικά σε ένα κτήριο”. Έτσι με την εξωτερική θερμομόνωση μπορείτε να επιτύχετε μείωση στο ρεύμα που χρησιμοποιείτε για δροσιά το Καλοκαίρι και στο πετρέλαιο για θέρμανση το Χειμώνα, από 45% έως και 60%! Εκτός αυτού όμως μην ξεχνάτε πως με την εξωτερική θερμομόνωση ταυτόχρονα θα αναβαθμίσετε τη θερμική άνεση του χώρου και την ποιότητα ζωής των ενοίκων. Τέλος πρέπει να γνωρίζετε πως με την εξωτερική θερμομόνωση οι τοίχοι θα διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το σβήσιμο των συστημάτων θέρμανσης και δροσισμού (air condition, καλοριφέρ κλπ), αυξάνοντας τη διαφορά θερμοκρασίας του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο.

Επένδυση Προστιθέμενης Αξίας

Η εξωτερική θερμομόνωση αναβαθμίζει ενεργειακά το σπίτι στο οποίο θα εφαρμοστεί, μειώνοντας την συνολική κατανάλωση του σε ενέργεια. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ που ήδη πλέον έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, τα κτήρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα, η οποία θα εξαρτάται από την συνολική κατανάλωση ενέργειας σε kwh/m². Σε όσα κτήρια λοιπόν δεν θα πληρούνται οι απαιτήσεις της ενεργειακής ταυτότητας θα δημιουργούνται επιπλέον εμπόρια για τις αγοραπωλησίες και τις μισθώσεις τους, ενώ δεν έχουν καν το ενεργειακό πιστοποιητικό θα απαγορεύονται πλήρως. Είναι δεδομένο λοιπόν πως η ενεργειακή ταυτότητα υψηλής κλάσης θα αυξάνει την εμπορική και θα μειώνει την αντικειμενική αξία του κτιρίου, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση με τη φορολογία, προσφέροντας φοροαπαλλαγές σε σπίτια υψηλής ενεργειακής κλάσης. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν με την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας κάνετε ουσιαστικά και μια επένδυση, αυξάνοντας την αξία του και αποφεύγοντας επιπλέον έξοδα.

Υγρομόνωση Προσόψεων

Στην εξωτερική θερμομόνωση όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά και το μονωτικό υλικό επικολλάται επίσης εξωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι γλυτώνετε χώρο στο σπίτι σας τόσο συγκριτικά με τη θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας όπου απαιτείται διπλός τοίχος, όσο και με την εσωτερική θερμομόνωση που τα μονωτικά υλικά θα τοποθετηθούν από την μέσα πλευρά του σπιτιού και θα μικραίνουν τους χώρους συνολικά Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα με την εξωτερική θερμομόνωση εξοικονομείτε περίπου 6% ωφέλιμου χώρου, που μένει ελεύθερο για όποια χρήση θέλετε.

Απεριόριστες Αρχιτεκτονικές Επιλογές

Σε υφιστάμενες κατασκευές το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης DUROSOL eXternal προσφέρει ταυτόχρονα και ανακαίνιση των όψεων του κτηρίου εξωτερικά, αφού ως τελικό στάδιο κατά την εξωτερική θερμομόνωση εφαρμόζεται σοβάς σε χρώμα της επιλογής σας (χρωμοσοβάς). Έτσι έχετε ως αποτέλεσμα μια νέα όψη, η οποία όπως θα δείτε παρακάτω εκτός από βελτιωμένη εμφάνιση προσφέρει και πιο ολοκληρωμένη προστασία στο κτήριο σας. Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε πως με την εξωτερική θερμομόνωση δεν διαταράσσεται καθόλου η καθημερινότητα σας και δεν διακόπτεται η ομαλή λειτουργία του κτηρίου, αφού όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται εξωτερικά και μέσα το σπίτι παραμένει ανεπηρέαστο.

Εγγύηση Υλικών

Η τρομερή ελαστομέρεια και η ανθεκτικότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στην εξωτερική θερμομόνωση DUROSOL eXternal σε συνδυασμό με τις υψηλές αντοχές του μονωτικού υλικού DUROSOL, σας προσφέρουν απόλυτη προστασία από ρωγμές, σκασίματα και μούχλα.

Προστασία του Φέροντα Οργανισμού

Σε υφιστάμενες κατασκευές το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης DUROSOL eXternal προσφέρει ταυτόχρονα και ανακαίνιση των όψεων του κτηρίου εξωτερικά, αφού ως τελικό στάδιο κατά την εξωτερική θερμομόνωση εφαρμόζεται σοβάς σε χρώμα της επιλογής σας (χρωμοσοβάς). Έτσι έχετε ως αποτέλεσμα μια νέα όψη, η οποία όπως θα δείτε παρακάτω εκτός από βελτιωμένη εμφάνιση προσφέρει και πιο ολοκληρωμένη προστασία στο κτήριο σας. Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε πως με την εξωτερική θερμομόνωση δεν διαταράσσεται καθόλου η καθημερινότητα σας και δεν διακόπτεται η ομαλή λειτουργία του κτηρίου, αφού όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται εξωτερικά και μέσα το σπίτι παραμένει ανεπηρέαστο.

Εκτός από το κορυφαίο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης που σας παρέχουμε με τα πρωτοπόρα μονωτικά υλικά, την εγγυημένη θερμομονωτική απόδοση και την απαράμιλλη αντοχή, φροντίζουμε να σας φέρουμε σε επαφή με τα πλέον έμπειρα και εξειδικευμένα συνεργεία στην εξωτερική θερμομόνωση, που έχουν πιστοποιηθεί για την ορθή και ποιοτική εφαρμογή των υλικών μας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει συνοπτικά τα στάδια και τη διαδικασία εφαρμογής της εξωτερικής θερμομόνωσης.

Βίντεο Εφαρμογής – Εξωτερική Θερμομόνωση

Αν θέλετε να βρείτε μόνοι σας κάποιο συνεργείο για εξωτερική θερμομόνωση ή άλλες οικοδομικές εργασίες (μονωση ταράτσας, κουφώματα, ανακαινίσεις κλπ), τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε την κορυφαία ΔΩΡΕΑΝ συνεργαζόμενη πλατφόρμα myConstructor.gr. Εκεί απλά καταχωρείτε το έργο σας χωρίς καμία δέσμευση ή κόστος και σύντομα αρχίζετε να λαμβάνετε προσφορές από αξιόπιστα, οικονομικά και αξιολογημένα συνεργεία, με αποδεδειγμένη εμπειρία στην εξωτερική θερμομόνωση. Έτσι όπου και αν βρίσκεστε σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με οικοδομικά συνεργεία εξωτερικής θερμομόνωσης, εύκολα και γρήγορα μέσα από τον υπολογιστή σας.

Εξωτερική Θερμομόνωση σε Κτίριο – Εφαρμογή

 1. Σκυροδετούμε κανονικά. Κατά την εξωτερική θερμομόνωση συστήνεται η τοποθέτηση DUROSOL στην πλάκα της πιλοτής, στην τελευταία πλάκα, αλλά και στις ενδιάμεσες πλάκες, ώστε να έχουμε ποιοτικότερη θερμομόνωση και να αποφύγουμε τις θερμογέφυρες του μπαλκονιού (αντίστοιχα δημιουργούμε τον σκελετό σε περίπτωση σιδηροκατασκευής).
 2. Χτίζουμε περασιά το τούβλο με υποστυλώματα και δοκούς, χρησιμοποιώντας μονή τουβλέτα (6% εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου) ή διπλό (μπατικό) εξωτερικό τοίχο σε περίπτωση που επιθυμούμε συρόμενα και όχι ανοιγόμενα παράθυρα (αντίστοιχα με άλλους τρόπους δόμησης όπως τσιμεντοσανίδες).
 3. Τοποθετούμε ψευτόκασες, μαρμαροποδιές και ολοκληρώνουμε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στις όψεις του κτηρίου και τις εργασίες της στέγης (όπου έχουμε).
 4. Εφόσον πρόκειται για υφιστάμενα κτήρια ξεκινάμε την εξωτερική θερμομόνωση από αυτό το βήμα, ελέγχοντας την επιφάνεια εφαρμογής. Πρέπει να είναι καθαρή, στεγνή, σχετικά επίπεδη, χωρίς υπολείμματα λαδιού-γράσου σκόνης και χωρίς σαθρά τμήματα (τα οποία παρατηρούνται συνήθως σε παλιά κτήρια χωρίς θερμομόνωση. Προαιρετικά πλένουμε το μπετό και τον τοίχο με νερό, ώστε να διασφαλίσουμε ότι έχουν εξαφανιστεί και τα τελευταία υπολείμματα σκόνης ή άλλων ουσιών).
 5. Ελέγχουμε την επιπεδότητα κατά την εφαρμογή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, επιδιώκοντας διακύμανση ±1cm/3m. Όπου παρατηρηθούν υψηλότερες διακυμάνσεις χρησιμοποιούμε διαφορετικό πάχος DUROSOL, επιτυγχάνοντας τέλεια επιπεδότητα της επιφάνειας, χωρίς να χρησιμοποιούμε παχιά στρώση του βασικού επιχρίσματος (έτοιμου σοβά).
 6. Η θερμοκρασία για την εφαρμογή της εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει να είναι 5°C – 35°C και η υγρασία να μην ξεπερνάει το 80%. Το καλοκαίρι διακόπτουμε τις εργασίες (πριν το μεσημέρι) όταν η θερμοκρασία προβλέπεται να αυξηθεί πάνω από τα όρια θερμοκρασιακής εφαρμογής. Συστήνεται να υπάρχει πρόβλεψη της θερμοκρασίας ώστε με τον ανάλογο προγραμματισμό να μην δημιουργηθούν αστοχίες κατά την εξωτερική θερμομόνωση (ελλιπής κόλληση του DUROSOL, ματίσεις στο επίχρισμα κτλ).
 7. Ορίζουμε τη ζώνη υψηλής στεγάνωσης, η οποία εκτείνεται περιμετρικά του κτιρίου σε ύψος 30cm πάνω από το έδαφος. Απαιτείται η χρήση στεγανωτικού υλικού (πίσσα ή τσιμεντοειδή στεγανωτικό ή το ανάλογο στεγανωτικό σφραγιστικό της εκάστοτε εταιρείας). Επίσης μετά την τελική στρώση συστήνεται η χρήση αποστραγγιστικής μεμβράνης (όταν το σύστημα έχει χρησιμοποιηθεί και στο υπόγειο).
 8. Ζυγίζουμε τις όψεις του κτιρίου και τοποθετούμε τον οδηγό εκκίνησης σε απόσταση 30cm από το έδαφος με τη χρήση βυσμάτων.
 9. Αναμειγνύουμε το υλικό επικόλλησης με νερό και το ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό στα 400 – 500 rpm. (ο χρόνος επεξεργασίας του μίγματος είναι περίπου 1 ώρα).
 10. Τοποθετούμε το μείγμα περιμετρικά στο DUROSOL και στο κέντρο της πλάκας, επιδιώκοντας κάλυψη 40% της επιφάνειας του DUROSOL.
 11. Επικολλούμε την 1η σειρά του DUROSOL με αλφάδια στον οδηγό εκκίνησης και τις επόμενες σειρές διασταυρώνοντας τους αρμούς ελέγχοντας την επιπεδότητα σε κάθε πλάκα.
 12. Προσέχουμε οι πρώτοι αρμοί πάνω από τα ανοίγματα πορτών ή παραθύρων να μη διαμορφώνονται σε συνέχεια των λαμπάδων αυτών.
 13. Στα σημεία επαφής του DUROSOL με επιφάνειες άλλων δομικών στοιχείων (π.χ. στέγη, μπετόν) τοποθετούμε αφρό πολυουρεθάνης ή ειδική αυτοδιογκούμενη ταινία για να αποφύγουμε τις θερμογέφυρες.
 14. Με το πέρας των εργασιών επικόλλησης και ύστερα από 48 ώρες, εξομαλύνουμε με το τριβίδι τις τυχόν διαφορές στις επιφάνειες του DUROSOL για τέλεια επιπεδότητα.
 15. Ύστερα τοποθετούμε 5-6 βύσματα/m² με βάθος αγκύρωσης τα 4cm, τα οποία προστατεύουν το σύστημα από σεισμούς και ανεμοπιέσεις. Ανάλογα με τις προδιαγραφές του υλικού επικόλλησης τα βύσματα τοποθετούνται πάνω από κάποιο υψόμετρο (6-10 μέτρα). Συστήνεται η χρήση των βυσμάτων σε όλη την έκταση του συστήματος. Σε περιπτώσεις όπου έχουμε σαθρά υπόβαθρα (π.χ. παλιοί σοβάδες) επιδιώκουμε βύσματα με μεγαλύτερο βάθος αγκύρωσης για επιπλέον σταθερότητα.
 16. Αναμειγνύουμε το βασικό επίχρισμα με νερό και με αυτό κολλάμε τα γωνιόκρανα, τους νεροσταλλάκτες και τα προφίλ αρμού διαστολής, όπου χρειάζεται. Έπειτα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του μονωτικού υλικούς DUROSOL, με πάχος στρώσης 3 ως 5 χιλιοστά.
 17. Περνάμε το υαλόπλεγμα ενίσχυσης, το οποίο πρέπει να είναι στο έξω 1/3 του πάχους της βασικής στρώσης και να επικαλύπτεται στις ενώσεις κατά 10cm. Επίσης τοποθετούμε τεμάχια υαλοπλέγματος στις γωνίες των ανοιγμάτων για επιπλέον προστασία από ρηγματώσεις.
 18. Ακολουθεί μια στρώση ασταρώματος στην επιφάνεια του τοίχου. Έτσι θα αποκτήσει τέλεια πρόσφυση και θα μπορέσει να υποδεχτεί άριστα τον χρωμοσοβά που θα τοποθετηθεί στη συνέχεια.
 19. Έπειτα λοιπόν από περίπου 2-5 ημέρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, εφαρμόζουμε το τελικό επίχρισμα (χρωμοσοβάς) το οποίο έρχεται στο χρώμα και το είδος της επιφάνειας που έχετε επιλέξει. Το πάχος του τελικού επιχρίσματος είναι 1-3mm, ανάλογα το είδος του υλικού. Πλέον η εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας έχει ολοκληρωθεί!

 

*Για συντήρηση συστήνεται προαιρετικά το βάψιμο κάθε 15-20 χρόνια με ακρυλικό χρώμα.

Η υψηλή ποιότητα των υλικών μας στην εξωτερική θερμομόνωση μας επιτρέπουν να παρέχουμε

10ετή εγγύηση υλικού

Επίσης δίνεται εγγύηση για την εφαρμογή από το εκάστοτε συνεργείο.

Τι είπαν για εμάς

“Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ενεργειακή αναβάθμιση της κύριας κατοικίας μας. Επιλέξαμε το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Durosol External. H διαφορά στην ενεργειακή κατανάλωση είναι εμφανέστατη.”

Γιώργος

Εξωτερική Θερμομόνωση

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τις μονώσεις τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σαν συνεργείο πάντα ως πρώτη επιλογή για θερμομόνωση συνιστώ το θερμομονωτικό υλικό Durosol.

Γιάννης

Συνεργείο Μονώσεων

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Μονώσεις & Μονωτικά Υλικά

Βιομηχανία μονωτικών υλικών από το 1958. Σχεδιάζουμε και διαθέτουμε ολοκληρωμένα συστήματα Θερμομομόνωσης και Στεγανοποίησης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή.

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΩΝ

Εξοικονόμηση Ενέργειας

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Μονωτικο durosol

Αφήστε τις Μονώσεις στους Ειδικούς

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τις μονώσεις σας.

ΠΑΡΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Φόρμα προσφορας